Van Straatgoochelaar tot Voorleesvader

Mijn interview in de Havenloods. Deze is hier te lezen.

Laat me je meenemen naar een wereld waar kinderen kruipen als wormen, brullen als gorilla’s of vliegen als superhelden – niets is te gek tijdens mijn voorleesshows! In dit artikel onthul ik hoe ik transformeerde straatgoochelaar tot Faizi de Voorleesvader.

Faizi de Straatgoochelaar

Toen ik nog studeerde werkte ik naast mijn bijbaan als bijlesdocent ook nog als straatgoochelaar. Op de brandend hete Scheveningse Boulevard, in het hart van Den Haag en in het centrum van Zoetermeer, toverde ik mijn magie.

Touwtrekken in Zoetermeer.

Mijn straatgoochelervaring leerde me de kunst van het creëren van een echte ‘show’. Het was cruciaal om de aandacht van het publiek te grijpen, vast te houden en uiteraard ervoor te zorgen dat ze na mijn show graag wilden betalen.

Deze straatwijsheden gebruikte ik om van voorlezen een ware show te maken…

Faizi de Spelende Papa

Fast forward naar mijn rol als speelse papa. Toen ik vader werd van twee fantastische meiden, ontdekte ik allerlei leuke spellen, zoals een ‘sensory bin’. Ik herinner me nog hoe ik experimenteerde met een bak rijst als speelgoed voor de kids. In het begin hield ik nog een oogje in het zeil en twijfelde ik een beetje, maar al snel merkte ik hoe mijn meiden leerden spelen met die bak rijst en hoe rustgevend dat voor hen was. Vanaf dat moment probeerde ik allerlei verschillende spelletjes uit om mijn kids op een leuke en zinvolle manier bezig te houden.

Illustratie door Nesba Yousef.

Omdat ik hier zo enthousiast mee bezig was, besloot ik mijn avonturen te delen op Instagram onder de naam @lerenspelenmetjekind, om mijn zoektocht en ervaring met spel te delen met andere ouders. Zo ontstond mijn identiteit als spelende papa.

Faizi de Voorleesvader

En toen begon het voorleesavontuur. Ik werd uitgenodigd om voor te lezen bij Little Beans Kidsconcept store in Rotterdam. Ik wist dat ik het anders wilde doen – geen stilzitten en luisteren, maar een spel en show maken van het voorlezen. Waarbij de fantasie van de kinderen centraal staat en het voorleesboek een middel is om dat doel te bereiken.

Voorlezen op de tweede verjaardag van Het Wylde Pad.

En zo werden de voorleesshows geboren – een unieke voorleeservaring waarbij kinderen elke bladzijde zo veel mogelijk moeten uitbeelden. Wil je meer weten over deze voorleesshows en mijn rol als Voorleesvader? Klik hier om verder te lezen.

Op 28 december, 3 en 4 januari geef ik voorleesshows die extra speciaal zijn; dan lees ik namelijk voor uit mijn debuutkinderboek! Hier kun je meer lezen over dit boek.

Houd mijn instagram in de gaten voor de locaties en tijden van deze én toekomstige voorleesshows!

Vorige
Vorige

'Ik ben Boos! Verdrietig..!': Een Emotioneel Voorleesavontuur